Fysiotherapie en Manuele therapie

De fysiotherapie in de praktijk wordt verzorgd door Ton van Loon en Peter Koenraad. Wij hebben specialisaties in de manuele therapie en orofaciale therapie (behandeling van o.a. kaakgewrichtsklachten). Wij zijn gewend met onze handen te werken. Wij hebben onder andere beschikking over een Low Level Laser apparaat waar wij diverse aandoeningen mee kunnen behandelen (met name irritaties van spieren, pezen, banden en gewrichten). Wij hebben geen trainingsfaciliteiten in de praktijk, maar werken graag daarvoor samen met meerdere fysiotherapie praktijken in de hele regio.

In de praktijk doen zowel Peter als Ton de algemene fysiotherapie en daarnaast Manuele Therapie methode Marsman. Dit is een zeer patientvriendelijke methode om gewrichtsproblematiek van vooral wervelkolom en bekken te behandelen. Wij spreken van 3-dimensionale mobilisatie. Dit is een subtiele behandelvorm om gewrichtsdysfuncties (blokkades) te herstellen. Beide staan in het BIG-register, zijn lid van de KNGF en ingeschreven in het kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten, het CKR. Peter heeft daarnaast ook de Manuele Therapie Utrecht gevolgd en staat ingeschreven in het register voor manuele therapie, de NVMT. Peter heeft zich verder gespecialiseerd in het behandelen van het schoudergewricht. Hij werkt mee met het Schoudernetwerk in samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. 

Shockwave
Wij hebben in de praktijk beschikking over een Shockwave apparaat. Er zijn grofweg 2 vormen van Shockwave te onderscheiden: Radiale Shockwave en Gefocusseerde Shockwave. Wij gebruiken in onze praktijk Radiale Shockwave Therapie, afgekort RSWT. Shockwave is een inmiddels in de fysiotherapie steeds bekender wordende therapievorm. Er is inmiddels uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing voor de behandeling van vooral reeds langer bestaande irritaties van spieren en pezen (3 maanden of langer bestaand). Shockwave maakt gebruik van een forse mechanische prikkel waarbij in het lichaam diverse herstelprocessen gestimuleerd worden. De techniek is ontwikkeld vanuit de niersteenvergruizer. De behandeling is niet pijnloos, maar mits goed uitgevoerd/opgebouwd goed te verdragen. De prikkel wordt wel vergeleken met een drilboor door het herhaald tikkend geluid en de soort trilling. Een behandelserie bestaat uit meestal 1 tot 5 behandelingen die 1 x per week plaatsvinden. Declaratie geschied als een zitting fysiotherapie. U betaalt bij ons geen extra eigen bijdrage! De bekendste indicaties zijn: fasciitis plantaris/ hielspoor; achillespees klachten; tennis elleboog/golfers elleboog; jumpers knee; peesirritaties van de schouder. 

Echografie
Ton heeft zich gespecialiseerd in echografie van voet en onderbeen. Dit kan zeer waardevolle diagnostische mogelijkheden bieden bij het onderzoek naar uw klachten. 

Huiswerkoefeningen
Huiswerkoefeningen zijn vaak de basis voor het herstel van uw klachten. Het valt voor velen niet mee de discipline op te brengen dagelijks te oefenen. We willen u graag tips geven die het eenvoudig mogelijk maken zelf aan uw herstel mee te werken. 

Op de website van het KNGF staat uitgebreide informatie over tal van aandoeningen die door een fysiotherapeut te behandelen zijn. 

Uitgebreide informatie over verzekeraars en vergoedingen kunt u bij Zorgwijzer.nl vinden. 

Wij doen onze uiterste best u zo goed en efficiënt mogelijk te helpen. Om onze zorg te evalueren kunnen wij u vragen een formulier in te vullen om onze praktijk, onze medewerkers en onze zorg te beoordelen. Uw opmerkingen kunnen voor ons waardevol zijn om u in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn.  Ook waarderen wij het enorm als u met onze zorg tevreden bent deze te beoordelen op Zorgkaart Nederland. Onder het motto "bent u niet geheel tevreden, vertel het ons, bent u wel tevreden vertel het anderen". Helaas zou het voor kunnen komen dat u niet geheel tevreden bent. Wij vragen u dit dat vooral aan ons kenbaar te maken. Wij zullen ten allen tijde ons best doen zo goed mogelijk naar u te luisteren en een oplossing aan te bieden. Mocht u desondanks een klacht hebben en deze willen melden kan u zich richten bij de klachtencommissie van het KNGF en bij het regionaal tuchtcollege.