Ton van Loon
Podoposturale Therapie / Registerpodologie A & B
Fysiotherapie en Manuele Therapie

Elzenweg 1 Oudewater. Telefoon: 0348-567877
Praktijk voor Fysiotherapie, Podologie en schoenverkoop

Schoenmerken

» Finn Comfort
Een Duits schoenmerk dat vooral met de handvervaardigde schoenen maakt. Is vaak vooral geschikt voor de volle of brede voet. Maakt zeer vele modellen die over het algemeen meerdere seizoenen meegaan. De gehele collectie is vrijwel het gehele jaar door te koop en is zeer veel omvattend. De schoenen hebben allen een uitneembaar voetbed. Dit is dikker dan vrijwel alle andere schoenmerken ,en daardoor geschikt voor de meest comfortabele of complexe of uitgebreide zolen. Er is een zeer uitgebreid assortiment van sandalen, slippers, instappers en laarsjes. Er zijn grofweg twee verschillende leesten, de ene wat eleganter, de andere met maximaal volume voor de erg brede tot volle voet. Er is ook een speciale lijn voor Diabetes Mellitus- en Reumatoide Arthritis-patienten.
U kunt voor meer modellen ook kijken op de duitse website www.finncomfort.de

» Durea
Toonaangevende damesschoenen uit Nederland. Durea bestond in 2008 60 jaar. Durea maakt uiterst confortabele schoenen in vele wijdtematen en leesten. Niet alleen voor het oog, maar vooral ook voor de voet. Van prachtige sandalen tot sportieve en modieuze laarzen.

» Verhulst
Een oer-Hollands kwaliteitsproduct. Van klassiek tot modieus, zeer geschikt voor de comfortabele drukontlastende zolen. Maakt (helaas) alleen damesschoenen.

» Wolky
Een heel bekend nederlands merk voor heren en dames. De schoenen hebben een stoer sportief uiterlijk. Voor mensen met een allergie voor chroomgelooid leer is er een aantal modellen met plantaardig gelooid leer.

» Meindl
Dé outdoor-specialist van Duitsland. Maakt een enorme collectie van wandel-, bergwandel, en bergklimschoenen. Er zijn ook vele modellen die geschikt zijn als vrije-tijdschoen. Maakt zowel heren- als damesschoenen als kinderschoenen (vanaf maat 26). Zeer geschikt voor mensen met ernstige voetklachten of instabiliteitsklachten van de enkel. Komt elk jaar als grote winnaar uit diverse tests voor buitensportschoenen. Maakt speciale wandelsokken, maar bijvoorbeeld ook langlaufschoenen.

» Lowa
Het bekende merk uit Zuid-Duitsland met fantastische wandelschoenen. Heeft een omvangrijke collectie met accent op pasvorm en functionaliteit.
Heeft voor alle leeftijden geschikte modellen. Tegenwoordig maakt Lowa ook fantastische veiligheidsschoenen gebaseerd op een aantal bekende wandelschoenen.

» Xsensible
De ideale schoen voor mensen met teen problemen of erg moeilijke voeten. De voorzijde van de schoen is gemaakt van stretchmateriaal in nubuck, leder of stof. Zij maken hun slogan "De schoen die je niet meer uit wilt doen" meer dan waar.

» MBT
MBT-schoenen zorgen voor een natuurlijke instabiliteit. Door deze lichte instabiliteit is het lichaam druk bezig zich in evenwicht te houden. Het spierskelet reageert direct met spieractiviteit door het hele lichaam: de stabilisatorspieren vangen de natuurlijke instabiliteit op. Ze worden voortdurend geoefend. Topsporters gebruiken de schoenen om mee te trainen. Mensen met rugklachten en blessures gebruiken de schoen om de klachten te verminderen of te revalideren.

» Solidus
Een Duits schoenmerk dat een steeds wisselende collectie biedt. Heeft een goede seizoenscollectie van waaruit nabesteld kan worden. Heeft vele verschillende leesten in allerlei breedtes. Deze zijn vaak niet onderling uitwisselbaar. Niet alle modellen zijn geschikt voor zolen. Solidus heeft ook een speciale lijn voor Diabetes- en Reuma-patienten.

» HKS
Een zeer degelijke en tevens erg mooie veiligheidsschoen uit Duitsland. Kenmerkend is onder andere een (dun) uitneembaar voetbed. De schoenen hebben een zeer laag gewicht, zijn leder gevoerd en hebben mede daardoor een hoog gebruiks comfort. HKS is vooralsnog het enige schoenmerk dat een aantal modellen vervaardigd met kunststof neuzen die voldoen aan de wettelijke eisen.

» Footprints en Tatami
Twee duitse kwaliteitsmerken uit de bekende Birkenstock-stal. Bijzonder is dat de meeste modellen een zeer dik uitneembaar voetbed hebben waardoor de steunzool die speciaal gemaakt is voor de Finn Comfort-leest ook goed zal passen in de Footsprints of Tatami schoenen. Daardoor zijn de schoenen zeer geschikt voor de gevoelige of kwetsbare voeten. Veel van de modellen zijn in 2 wijdtematen beschikbaar (normaal/ breed).

» JJ
Ook een Nederlandse schoen, over het algemeen modieus met een zeer goede prijs-kwaliteits-verhouding. Diverse modellen hebben een dik uitneembaar voetbed. JJ maakt voor de wintercollectie vooral prachtige laarzen met een jonge uitstraling. JJ maakt damesschoenen en kinderschoenen.

» Hiernaast kunnen wij ook desgewenst andere merken schoenen en veiligheidsschoenen leveren.

Home

De therapie

Het onderzoek

Kosten

Voettypen

Schoenadviezen

» Schoenmerken

Gebruiksaanwijzing

Links

Contact

[  Home  |   De therapie  |   Het onderzoek  |   Kosten  |   Voettypen  |   Schoenadviezen  |   » Schoenmerken  |   Gebruiksaanwijzing  |   Links  |   Contact  ]